ClickCease

over ons

Het McDart-bedrijf in het kort

Sinds 1997 staat McDart voor een groot aanbod tegen lage prijzen in de dartsector

Competentie en betrouwbaarheid

Sinds de oprichting in 1997 door Ralf Rademacher, vervolgens als ‘professionele dartservice’ en later als ‘dartsdiscounter’, ligt de focus op het aanbieden van actuele en betaalbare dartproducten.

Onze grootste zorg in het ‘internettijdperk’ is om klanten zo snel mogelijk te bedienen.

De afgelopen jaren zijn wij erin geslaagd ruim 95% van de bestellingen waarvoor wij vóór 15.00 uur betaald hadden, de volgende dag te laten bezorgen door onze partner DHL.

Wij bieden voortdurend zelf ontwikkelde innovaties en gloednieuwe producten aan van de belangrijkste fabrikanten op de markt, zoals Unicorn, Bulls, Target, Winmau en anderen!

Een korte blik op de geschiedenis en mijlpalen van McDart GmbH en zijn voorgangers.

1994 Ralf Rademacher begint als sportadviseur bij Lütticke Automaten en komt voor het eerst in aanraking met de sport DARTS.

1995 De eerste dartshow werd georganiseerd met dartlegende Eric Bristow op de American Dart in Benolpe

1996 Eerste bedrijfsregistratie voor de verkoop van sportartikelen en trofeeën

1998 Eerste grote dartshows met Eric Bristow en Jamey Harvey in Benolpe, Ahrweiler en Solingen

1999 Eerste verkoopstand op de “Lion Tour”

2000 Eerste verkoopstand op het Duitse kampioenschap op het Löwen-toernooidart in Bingen

2000 De naam McDart werd geboren

2001 De eerste online winkel werd ontwikkeld en gelanceerd

2004 Een tweede, vernieuwde winkel ging online

2004 De Duitse sporttelevisie zond het WK Darts voor het eerst live uit, waardoor de dartsport dichter bij een groot publiek kwam

2005 De eerste 7 seconden reclame voor het McDart-logo werden uitgezonden op DSF

2006 McDart organiseerde de eerste steeldartshows met Wayne Mardle in Rodgau, Essen, Benolpe, Troisdorf, Bonn en Hagen

2006 McDart werkt samen met NFX Media om de derde editie van de online winkel te creëren

2006 Na 2 tijdelijke medewerkers werd de eerste vaste medewerker aangenomen.

2006 McDart organiseerde het grootste steeldarttoernooi tot nu toe met topsterren Phil Taylor, Raymond van Barneveld en Adrian Lewis, evenals 125 Duitse topspelers in München. “Meet The Power” was geboren, dit was waarschijnlijk de eerste vonk voor darts in Duitsland.

2007 McDart organiseert “Road to Purfleet” in Geiselwind. Op dit evenement werd voor het eerst een startplaats voor het WK in Engeland bepaald

2011 De dartprofessional en Sport1-commentator Roland Scholten tekent een samenwerkings- en sponsorcontract met McDart

2011 Er wordt een tweede vaste medewerker aangenomen

2012 McDart organiseerde diverse shows met Raymond van Barneveld, Roland Scholten en Colin Lloyd

2013 De Duitse topspelers Max Hopp, Tomas Seyler en Dragutin Horvat ontvangen een samenwerkingsovereenkomst met McDart

2013 De winkel in zijn huidige vorm wordt gecreëerd en gaat online. Er zijn inmiddels 3 vaste medewerkers en 4 tijdelijke medewerkers werkzaam bij McDart

2014 De zoektocht naar een groter expeditiemagazijn gaat de volgende ronde in. In mei verhuizen wij naar een nieuwe ruimte van 850m²

2014 McDart en Sport1 komen een partnerschap overeen om een gezamenlijke Sport1 online dartwinkel te starten.

2015 De volgende grote update voor de McDart online shop komt eraan om de verzending effectiever te maken. Er zijn nu 4 vaste medewerkers en 4 tijdelijke medewerkers werkzaam bij McDart.

2016 De eerste gedachten over de bouw van een nieuw expeditiemagazijn met kantoorgebouw hangen in de kamer. De zoektocht naar een geschikte bouwlocatie begint later in het jaar.

2016 Dit jaar organiseert McDart 21 dartshows door heel Duitsland, Phil Taylor is er altijd als hij zijn carrière beëindigt.

2017 Wij organiseren het 1e Keulse Dartsgala in de Lanxess Arena Keulen. Met Peter Wright, Michael van Gerwen, Dartyl Gurney, Simon Whitlock, Bob Anderson en Wayne Mardle. De 8.500 mogelijke tickets waren snel uitverkocht. Peter Wright speelt een 9-darter op het podium, Michael van Gerwen wint het toernooi en een nieuwe Nissan Micra.

2017 De plannen voor de nieuwbouw krijgen vorm. In samenwerking met de lokale gemeenschap wordt de perfecte bouwlocatie gevonden.

2018 Het 2e Keulen Darts Gala volgt, dit keer met 14.900 toeschouwers een wereldrecord voor een dartshow. Spelers Phil Taylor, Raymond en Barneveld, Rob Cross, Stephen Bunting, Daryll Fitton en Tony O'Shea worden in golfkarretjes naar het podium gereden. De spelers zijn enthousiast over de sfeer en het wordt een onvergetelijke avond voor een recordpubliek.

2018 In mei vindt de eerste paal voor de nieuwbouw plaats

2018 Begin december wordt onze nieuwe locatie officieel geopend. Het nieuwe expeditiemagazijn met kantooruitbreiding wordt gebouwd op 2.500m² grond op 10.000m² grond. Op dit moment biedt McDart toekomstbestendige banen aan 7 vaste medewerkers en 4 tijdelijke medewerkers

2019 Na even wennen aan het nieuwe pand, lukt het ons om tijdens het WK Darts tot wel 3000 bestellingen per dag te versturen.

2020 Na een fantastische start van het jaar met recordcijfers legde Covid vanaf maart de samenleving en daarmee ook ons lam. Alle evenementen zijn geannuleerd en we beginnen vragen te krijgen over hoe de toekomst eruit zal zien. Maar tijdens de lockdown lijkt Duitsland het darten ontdekt te hebben.

2021 De vraag naar dartmateriaal explodeert, ondanks of dankzij de pandemie, en we hebben nu 13 fulltime medewerkers en 6 tijdelijke medewerkers in dienst. Vanwege wereldwijde leveringsproblemen verplaatsen wij de productie van onze eigen producten van Azië naar Duitsland en de buurlanden.

2022 We openen onze eerste stationaire dartwinkel. De pop-up store wordt gerealiseerd in samenwerking met Dartershop Dillenburg in de Stadsgalerij in Siegen op 270m². De pop-up store was geopend van 1 december 2022 t/m 15 januari 2023

2023 We lanceren onze online winkel opnieuw met een grote update en vertrouwen op toekomstbestendige technologieën.

2023 Namens TUI Cruises organiseren wij in samenwerking met Pütz Automaten de eerste TUI Darts Cruise van Bremerhaven naar Engeland en terug. Phil Taylor, Roland Scholten, Florian Hempel, Max Hopp en Gordon Shumway zijn er en natuurlijk een mobiele dartwinkel op volle zee. Aan boord zijn er dartshows, darttoernooien en workshops.

2023 Dit jaar openen wij weer een pop-up store in de Stadsgalerij Siegen. Opnieuw in samenwerking met de Dartershop Dillenburg. De winkel is geopend van 1 december 2023 tot eind februari.


€ 0,00*
Zur Kasse
Loading...
Bestanden uploaden, even geduld a.u.b....